Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Milletvekili Akova'dan 2012-2013 Eğitim-öğretim Yılı Mesajı

Milletvekili Akova

Yeni Eğitim sistemi sıkıntılarıda beraberinde getirmiştir”

2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılı başlarken öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin ilköğretim haftalarını kutlar verimli, başarılı, ülkemiz için faydalı olacak bir eğitim-öğretim yılı geçirmelerini dilerim.
CHP Balıkesir Milletvekili A. Nedret Akova yaptığı basın açıklamasında, Konunun uzmanlarına danışılmadan, gerekli incelemeler yapılmadan, Mecliste muhalefet zorbalıkla susturularak çıkarılan 4+4+4 zorunlu eğitim Kanununun getirdiği sorunlarla başlayan bu dönem, öğretmenlerimizin yaşadıkları atama, tayin ve kadro sıkıntıları ile birlikte çığ gibi büyüyen sorunlarla dolu bir dönemdir.
Okula başlama yaşı ve rapor için hastane hastane dolaşma, gerekli okul, derslik ve ekipmanların yetersizliği, okulların imam hatip okullarına dönüştürülmesi, birinci sınıf müfredatının belirsizliği, seçmeli derslerin yaratacağı mahalle baskısı öğrencilerimiz ve ailelerimiz için daha eğitim hayatının başlangıcında içinden çıkılmaz sıkıntılı bir dönem yaratmıştır.
Bunun yanı sıra geleceğimizi yetiştiren öğretmenlerimizin yaşadıkları sorunlar mesleklerini daha iyi yapmalarının önünde engel oluşturmaktadır. Özür grubu atamalarında yaşanan sıkıntılar, ailelerin parçalanmışlığı, öğretmenler için gerekli sayıda kadro çıkarılmaması, sözleşmeli öğretmenlerin iş ve gelecek güvencesiz ağır çalışma koşulları Milli Eğitimde yeniden yapılanmanın gerekliliğini açık bir şekilde göstermektedir.
En tepedeki insan dan en aşağıdaki insana kadar herkesin eşit düzeyde muamele gördüğü bir Milli Eğitim Bakanlığı vaat eden Bakan Dinçer`in verdiği söze rağmen milletvekili, bakan yakını kişileri istedikleri yere ataması kabul edilir bir durum değildir.
Öğrencilerimizin okul-dershane-ev üçgeninde sıkışmaları, öğretmenlerimizin atama ve tayinlerinde yaşanan sıkıntılar, müfredatların laik eğitim anlayışından uzaklaştırılmak istenmesi kangrenleşmiş bir Milli Eğitimle bizleri karşı karşıya bırakmaktadır.
Öğretmenlerimizin bugün yetiştirdikleri öğrenciler çağdaş, demokratik ve bağımsız Türkiye`nin yapı taşlarını oluşturacaktır. Nesiller iyi bir şekilde yetiştirilmeden geçmişin birikimi ve deneyimi geleceğe aktarılamaz. Öğretmenlerimiz ülkemizin ayakta durması için kilit taşını yerleştirirler. Öğretmenlerimizin yeni nesillerin yetiştirilmesinde gördükleri köprü görevinin daha başarılı olması için, sorunlarının acilen bir çözüme kavuşturulması gereklidir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak eğitim alanındaki çarpıklıklara karşı mücadelemize hiç durmaksızın devam edeceğiz. Sorunların çözülmüş olduğu bir eğitim hayatı dileğiyle öğrenci, öğretmen ve ailelerimizin heyecanını paylaşıyor, verimli ve başarılı bir döneme hep beraber güçlü bir imza atmalarını diliyorum. Dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı